sm-liiga veikkaus vedonlyönti vihjeet ja pitkävetovihjeet

SM-Liiga – Veikkaus ja Vedonlyönti

SM-Liiga on suhteellisen tasainen sarja mutta joidenkin joukkueiden kohdalla voi eroa syntyä helposti kokoonpanomuutosten myötä. Avainpelaajan loukkaantuminen tai muutoin lähtö kokoonpanosta voi merkitä joukkueen pelille todella paljon.

Vedonlyönnillä pystyy hankkimaan jonkin verran rahaa vuositasolla, mikäli jaksaa selvittää, että mitkä tekijät vaikuttavat eniten SM-Liiga joukkueiden pelilliseen vahvuuteen. Sitten kun ne ovat selvillä, niin arvioi vaan niiden vaikutuksen määrän joukkuetasolla ja ottelutasolla.

Joukkueen kasaus / Pelaajien hankinta

On oleellista selvittää pelaajien vahvuudet joukkueen kannalta. Joillakin pelaajilla on roolituksia, jotka vaikuttavat erityisesti tietyn kaltaisiin pelityyleihin tai pelialueisiin. Näitä ovat esimerkiksi aloitukset, taklaukset, kulmapeli, pelinrakennus tai vaikka vastustajan “sytyttäminen”.

Monet joukkueet huomioivat roolitukset pelaajia hankkiessaan mutta monella joukkueella ei ole siihen yksinkertaisesti varaa, vaan rahalla hankitaan joukkueeseen niin hyvät pelaajat kuin mahdollista. Vasta hankintojen jälkeen katsotaan miten joukkue alkaa hioutua kasaan ja mikä rooli kullekin pelaajalle sopii.

sm-liiga valmennus

Valmennuksen merkitys

Huonommastakin kokoonpanosta voi saada enemmän irti paremmalla valmentajalla, joka tietää minkälainen pelityyli sopii vastustajan pelityyliä vastaan. Hyvä valmentaja osaa tarvittaessa mukauttaa joukkueen pelityyliä optimaaliseksi ja suhteuttaa sen vastustajan mukaan.

Liikaa ei voi vastustajan pelityyliin sopeutua, koska se vie omalta peliltä suunnan. Monesti kuuleekin pelaajien sanovan haastatteluissa, että pelataan vain meidän “omaa peliä”.

Toisaalta jotkin tahot ylikorostavat valmentajia, koska heidän tuloksensa on helposti arvosteltavissa, joten mikäli joukkue ei menesty, niin on aina helppo kääntää katseet valmentajan puoleen. SM-Liiga – kuin jääkiekko ja elämä yleensäkin – sisältää paljon sattunaisuutta.

Huonosti menneet pelit kääntyvät joskus mutta valmentajan vaihtaminen ei välttämättä käännä tappioputkea nousuksi, vaikka jotain pientä buustia joukkue saattaa siitä väliaikaisesti saadakin. Yleensä tappioputket olisivat kääntyneet lopulta muutenkin (vaihdosta huolimatta). Tällöin uuden valmentajan on helppo ottaa kunnia yksittäisistä voitoista ja näin “oikeuttaa” hänen hankintansa joukkueeseen.

Lämsä valmentajana jokereissa sm-liiga hankinnat ja pitkävetovihjeet

Huonot hankinnat SM-Liiga joukkueissa

Siitä huolimatta, että valmentajien tuloksia saattaa olla paljon kasassa, niin joukkuejohto tekee kuitenkin paljon virheitä. Tämä koskee tietysti myös pelaajia mutta valmentajista kirjoittaessani tuli mieleen Tomi Lämsä, joka valmensi Jokereita heidän viimeisenä liiga-kautenaan.

Ironista oli, että Lämsä ei saanut Jokereiden tähdistökentällisestä juuri mitään irti mutta silti Pelicans päätti palkata Lämsän parin vuoden sopimuksella. Lämsän hankinta oli katastrofi ja hän ei jatkanut valmentajana Pelicans-sopimuksensa loppuun saakka. Muitakin tapauksia on mutta tämä on kärkkäin havaitsemani virhe, joka on liigatasolla on tehty.

Pelaajahankinnat ja niiden merkitys

Monesti pelaajat hankitaan halvalla hinnalla, joten he ovat valmiita taistelemaan paikasta parrasvaloissa. Vaikka he eivät olisi kovin hyviä, niin heistä saattaa nousta kelpo pelaajia joukkueelle, jotka kykenevät ratkaisuihin. Monella tällaisella edullisesti hankitulla pelaajalla on motivaatiota parantaa.

SM-Liiga taas tunnetaan hyvätasoisena liigana, joten ulkomaalaiset ovat tulleet tänne mielellään kerta toisensa jälkeen. Varsinkin Saipa on vuodesta toiseen onnistunut houkuttelemaan pelaajia edullisesti joukkueeseen, jotka sitten kauden jälkeen lähtevät suurella hinnalla ulos.

Pelaajavahvistukset voivat olla todella merkittävä lisä joukkueelle, josta ei muuten välttämättä löytyisi ratkaisukykyisiä pelaajia. Kovin montaa tällaista pelaajaa joukkue ei edes tarvitse, joten se on riskinoton arvoinen asia – niin joukkueelle kuin itse pelaajallekin.

sm-liiga veikkaus ja vedonlyönti vihjeet

SM-Liiga kertoimien merkitys – Miksi moni häviää rahaa jatkuvasti?

Suurin syy tähän on Veikkauksen monipoli. Veikkauksen ei tarvitse tarjota niin hyviä kertoimia, koska niistä ei ole varsinaisesti kilpailua.

Moni on kuitenkin siirtynyt käytämään ulkomaisia vedonvälittäjiä, jotka ottavat pienemmän komission, joten pelaajille jää vedonlyöntiin suurempi mahdollisuus voitollisuuteen. Siten myös paremmalla näkemyksellä on mahdollisuus tehdä rahaa pitkällä aikavälillä.

Parhaimmat ulkolaiset vedonvälittäjät

Tunnetuimpia ja suosituimpia välittäjiä ovat Pinnacle ja Unibet, jotka molemmat tarjoavat parempia kertoimia kuin Veikkaus.

Heiltä löytyy myös kattavampi vedonlyöntivalikoima. Molemmilla sivustoilla on mahdollisuus myös live-vedonlyöntiin.

Pinnaclella ei ole panosrajoituksia, joten voittavat vedonlyöjät ovat jo pitkään käyttäneet sitä vedonvälittäjänään.

 


Lue myös: Vedonlyöntivälittäjät vertailussa

Ilmaista rahaa nettipokeriin: Pokeribonukset & ilmaisraha