Voitollinen vedonlyönti seuranta sm-liigaan

Voitollinen Vedonlyönti-seuranta ja Sivuston tulevaisuus

Voitollinen vedonlyönti oli tavoitteena tälle kaudelle ja nyt kun katsoo runkosarjan tulosta 2016-2017 kaudelta niin hyvältä näyttää ja pakko olla tulokseen tyytyväinen.

Kauden runkosarjan aikana seurantaan kertyi 139 vetoa, joiden tulos oli +28.48 yksikköä voitollinen.

Palautusprosentti: 110.62%

Vetojen panostus vaihteli aika paljon kauden aikana. Panoksia oli 0.5 yksiköstä aina 5 yksikköön saakka. Joskin parhaimmat valuet olivat runkosarjan alkupuolella kun joukkueiden keskinäiset mittasuhteet eivät olleet niin hyvin vedonlyöntimarkkinan tiedossa.

Tämän sivuston vihjeiden tulevaisuus

Sivuston vihjeiden ylläpito/julkaiseminen ei kuitenkaan ole ajankäytöllisesti tällä hetkellä kannattavaa, vaikka vihjeet itsessään ovatkin kannattavia.

Vihjeiden kirjoittamiseen ja läpikäymiseen menee paljon aikaa ja näin jälkeenpäin ajatellen tuntipalkka on luokkaa “artisti maksaa”.

Minulla on kuitenkin muutakin toimintaa tämän sivusto lisäksi, joten tekeminen ei tähän lopu. Jokaisella tulisi muuten olla omalle ajankäytölle jokin hinta, jotta ei tarvitsisi jonottaa euron ämpäriä useita tunteja. (tämä ihan elämäntapa-vihjeenä, jolla on varmasti +EV)

Olen yrittänyt monetarisoida sivustoa seuraavien syiden vuoksi

Ilmaiset vihjeet + muut tulot; tarkoituksena pienentää vedonlyöntiin käytettäviä panoksia ja korvata pienemmät vedonlyöntitulot vaihtoehtoisilla (sivuston) tuloilla, jotta:

  • Vähemmän stressiä (kunnolliset yöunet jne.)
  • Objektiivisempi pelien seuraaminen (ei katso peliä toisen joukkueen lasien läpi; siten jopa tuomareidenkin toiminta näyttää neutraalilta ja saa myös paremman käsityksen joukkueiden todellisista voimasuhteista)
    • —>Tärkeää erityisesti seuraavien kierrosten vetojen arvioinnissa

Tämän kauden tulos oli edellisien kausien luokkaa, joskin hieman parempi.

Luulen, että tällä sivustolla ja sen seurannalla on ollut myönteinen vaikutus vetojen voitollisuuteen, sillä vetojen julkaiseminen pistää miettimään tarkemmin vetojen järkevyyttä kun tietää, että myös mahdollisesti muut ovat pelaamassa annettujen vihjeiden mukaan.

Toisaalta tämä on myös vähentänyt joidenkin vetojen määrää, jotka ovat olleet hyvin niukin-naukin pelattavissa mutta olen jättänyt ne yleensä harkinnan jälkeen pois.

Vihjeiden julkaisemisen rahoitus

Etsin kesän aikana vaihtoehtoisia tapoja vaihtaa vedonlyöntivihjeet rahaksi ensi liiga-kaudella. Kenties jonkinlainen kuukausimaksu olisi hyvä mutta toteutustapa/alusta on vielä harkinnassa.

En usko, että luokkaa pari kymppiä kuukaudessa on voitollisista vedonlyöntivihjeistä liikaa. Toisaalta vihjeitä tulee välillä aika satunnaisesti ja välillä taas isommissa ryppäissä kerrallaan, joka puolestaan asettaa omat haasteensa kk-maksu tyyppiseen vihjaamiseen.

Mikäli on ideoita, niin niitä otetaan vastaan. Jonkinlainen suljettu foorumi myös onnistuisi, johon jokaiselle tekisi erikseen tunnukset. Maksu voisi olla kerrallaan koko kaudesta – joskin se varmaan rajoittaisi tilaajia vert. kk-maksu.

Avoin foorumi voi myös olla vaihtoehto jos vain saisi tarpeeksi keskustelua aikaiseksi mutta tähän astiset vihjeet eivät sitä ole herättänyt, vaikka lukijoita niillä onkin ollut runsaasti. Toisaalta sivuston nykyinen keskustelumahdollisuus ei ole kovin interaktiivinen, joten siinä on kehitettävää, myönnettäköön.

Lopuksi pari huomiota graafista

Todellisuudessa taulukko näyttäisi vielä hieman paremmalta. Taulukossa nimittäin EI näy seuraavat vedot:

  • Ässät pudostuspeleihin (voitto)
  • Ilves pudotuspeleihin (voitto)
  • Lisäksi Tapparan mestaruutta on tullut pelattua kauden aikana mutta todennäköisesti varmistan sen pelaamalla vastustajaa (riippuen ketä vastaan finaaleissa/pelin kehitys).

Edellämainittuja ei näy seurannassa, koska en antanut niihin suosituspanosta, joten tilastollisesti nuo pari-kolme vihjettä ovat vain plussaa varsinaisten runkosarjan vetojen lisäksi.

Lisäksi tarkoituksena on myös pitää runkosarja ja kausivedot erillään, jotta edellisien vuosien tilastoja voi jälkeenpäin paremmin vertailla keskenään.

Pudotuspelien vedonlyönti

Playoff-vetoja todennäköisesti ei juurikaan seurantaan, sillä tilastollisesti katsoen olen menneinäkin vuosina saavuttanut parhaan tuloksen runkosarjan aikana, joten joidenkin yksittäisten playoff-vetojen kirjoittaminen ei ole ajankäytöllisesti kovinkaan kannattavaa.

Joitakin vetoja voi tulla mutta ne ovat enemmän viihdevedoiksi luokiteltavia. Paljon riippuu myös siitä, että miten päätän toimia tämän sivuston tulevaisuuden suhteen.

-UB

Julkaistu 15.3.2017 klo 22:55

Kauden aikana tein runkosarjan seurantaan yhden ns. “välikoosteen”, joka on luettavissa täältä.

Kommentoi aihetta: