Pitkävetovihjeet La 4.3.2017 – SM-Liiga

Viime liiga-kierroksella oli vähän muita menoja, joten pitkävetovihjeet jäivät vähäisemmiksi. Laitetaan nyt kuitenkin viikonlopun kunniaksi pari liiga-vihjettä.

Lukko – Ilves

Ensiksi mainittakoon, että järkevintä tänään olisi pelata ilvestä vastaan, koska aikaisemmin laitoin ilves pudotuspeleihin kertoimella 2.40 -vedon. Nyt ilves on pudotuspeliviivan yläpuolella mutta Lukko on todella vaikea vastus ja heillä riittää maalintekotehokkuutta aivan toisella tapaa kuin Ilveksellä.

Tuli tuolloin betsattua melko paksusti ilvestä playoffeihin, niin riskiä olisi hyvä tasata sen suhteen. Kyseessä on kummallekin ns. 6 pisteen peli, sillä Lukko taistelee myös pudotuspelipaikasta ja se on vain 6 pisteen päässä ilveksestä (kuitenkin 1 peli Lukolla vähemmän pelattuna).

Jos tuota pudotuspelivetoa ei ole tehtynä niin kannattaa skipata koko matsi. Pitää katsoa lähempänä pelejä tuleeko “varmisteltua” tuota aikaisempaa vetoa; Lukko ei oikein vetona maistu.

TPS – Tappara

Tässä ottelussa motivaatiotekijät ovat hyvin kyseenalaiset. Tappara on varmistanut jo runkosarjan voiton mutta haluaako se silti lähteä hakemaan ns. ”tosi-peliä” kevättä ajatellen ja testata tasoaan nyt muutaman vaisumman pelin jälkeen?

Tapparalla on se tilanne, että se voi myös huilauttaa pelaajia ja jääkin nähtäväksi kuinka paljon miehiä on kokoonpanosta sivussa. TPS:n kotipeli voi sytyttää mutta heillä on osittain sama tilanne kuin tapparalla, joskin haluavat varmasti säilyttää sarjataulukon 2. paikkansa.

Tps silti on lähtenyt vähän Tapparan tielle, eli sen ei ole pakko voittaa ja edelliset 4 peliä onkin hävitty, tosin 2 niistä vasta jatkoilla, joten pisteitä on pari saatu mukaan.

TPS odottaa “kenties ennätysyleisöä” joten Turun lauantai-illassa on luultavasti todellinen kiekko-show heidän puolestaan. Luultavasti Tappara lähtee säästellen mutta sen ylivoima on todella tehokasta (lähes 30%), joten Tepsin ei kannata paljoa jäähyillä, varsinkin kun Tepsin AV% liigan 4. huonoin.

Kokoonpanot

Riski tässä kohdistuu maalivahteihin kun vedon tekee ennen kokoonpanotietoja mutta toisaalta mahdollisilla lepuutuksilla olisi huomattavasti suurempi vaikutus, jolloinka maalimäärien kertoimet varmasti laskisivat merkittävästi.

Mielestäni maalivahtivalintojen ym. riski kumoutuu jossain määrin mahdollisella lepuutus-tekijällä mutta toisaalta tilalle jää motivaatiotekijät, joita on hankala arvella. Fiilis puoltaa vetoa, joten laitetaan peleihin ja panoksena 2.3 yksikköä.

Myös Alle 4.5 maalia saa hyvällä 2.20 kertoimella mutta Alle 5 maalia on maistuvampi ja osuu useammin.

JYP – Sport

Jyp on monesti kauden aikana johtoasemassa sortunut yltiöpäiseen himmailemiseen, josta vastustaja on usein kuitannut.

Sportin edellisestä under vedosta tuli panos takaisin ja tänään on luvassa todennäköisesti samanlainen ns. “freeroll-veto” kuin tuosta edellisestä. Eli Sport jäänee 1 maaliin tai sitten ei saa maalia ollenkaan.

Sport käytännössä ulkona pudotuspeleistä ja siten heidän pelissä näkynee luovuttaminen ja lauantai-ilta Jyväskylässä ei varmasti ole helppo. Varmaan vähämaalinen kamppailu ellei Jyp onnistu munkittamaan maaleja samaan tahtiin kuin edellisessä ottelussaan Kalpaa vastaan. Paljon riippuu toki Sportin maalivahtivalinnoista ja kuinka tosissaan heitä tämä matsi jaksaa kiinnostaa.

Sportin playoff-luovuttaminen voi toisaalta myös vapauttaa heidän peliä. Kun edellisiä otteluita katsoo, niin tämä veto on ollut todella hyvä ja tuottoisa, varsinkin, kun tasan yhdestä Sportin maalista saa vielä panoksensa takaisin, niin veto on todella hyvä.

Mikäli ottaa vedoksi Sport: Alle 0.5 maalia, niin siitä saakin jo 5.10 kertoimen!

Sportin maalimäärävetoon vaikuttaa kuitenkin maalivahtivalinnat ja poissaolot sen verran paljon, että en laita vielä seurantaan mutta kerrottakoon nyt silti, jotta anyprice-betsaajat pääsee jo iskemään kiinni noihin kertoimiin.

Edit: Sama veto pätee myös Saipaan. Saipalla todella vajaa kokoonpano ja aika junnuja heillä liikenteessä. Kalpa kuitenkin ihan eritasoinen jengi, joten vielä maistuvampi veto kuin tuo Sportin alle 1.0 maalia.

Lisää pitkävetovihjeitä voi tulla vielä myöhemmin.


Julkaistu 4.3.2017 klo 00:55

Kommentoi aihetta: