Pitkävetovihje SM-Liigan pudotuspeleihin – SM-Liiga

SM-Liigan pudostuspelisarjoista itselleni yksi mielenkiintoisimpia on TPS-HIFK parivaljakko, jonka kohtaamiset kauden aikana ovat päätyneet Tepsille.

TPS-HIFK otteluasetelmat

HIFK on kuitenkin parantanut runkosarjan loppua kohden ja vaikka virallista päävalmentajaa ei erotettukaan, niin valmennustyön jakaminen useammalle selkeästi auttoi HIFK:n pelikuvioita ja erityisesti ylivoimalla pelissä on kerranki ideaa.

Kärppiä vastaan molemmat pelit päättyivät HIFK:n voittoon ja sanoisin, että TPS:llä on vaara kokea Kärppien kohtalo, sillä Tepsillä vastuu on kasautunut aika paljon Kärppien tavoin ykkösketjuun, kun taas HIFK:lla on ollut laajempi materiaali.

Voisi sanoa, että Tepsillä materiaali on jo “hyödynnetty” siinä missä HIFK:n tähdistöjoukkueella olisi jo aika herätä peleihin laajemmaltikin. Viime otteluparissa Hifkiltä nähtiinkin sellaisia pelaajia ja voi olla, että niitä tulee näkyviin lisää tämän ottelusarjan myötä.

Ottelusarjan ensimmäinen peli ja mahdollinen arviointiriski

Riskinä ensimmäisessä pelissä on HIFK:n ulospuhallus, jolloinka tätä kerroinmielessä saattaisi olla parempi pelata vasta ensimmäisen ottelun jälkeen (mikäli siis HIFK häviäisi), jolloinka HIFK:n ottelusarjavoiton kertoimet nousisi vieläkin paremmin pelattavaksi.

Monesti nimittäin kun sääleistä jatkoon päässyt on tavallaan “voittanut” jo jotain, jolloinka asennoituminen seuraavaan vastustajaan on hankalampaa ja erityisesti Kärpät olivat todella kova vastus, joten voittamisen on täytynyt nostaa joukkueen fiilistä.

Lisäksi Kärppiä vastaan pelatuista peleistä on jäljellä kuormitusta eritavalla kuin Tepsillä, joka pääsee täysin tuorein jaloin matsiin. Toisaalta pelaamattomuuskin voi olla haitta, joka puolestaan lisää arviointiriskiä.

Kertoimista arvioita

Mielestäni HIFK:lla mahdollisuudet ovat paremmat kuin kertoimet edellyttävät. Unibet tarjoaa 2.50 kerrointa, joka prosenteiksi muutettaessa menisi näin; eli 100 (%) jaetaan 2.50, niin saadaan yhteensä 40 (%) HIFK:n voitolle.

Mielestäni HIFK:n voittomahdollisuudet sarjassa ovat tuota hieman suuremmat. Oma arvio liikkuu siinä 42-43% välimaastossa, joten “oikea” kerroin olisi siellä 2.35 tienoilla. Kyllä tuosta Unibetin kertoimesta lisäarvoa (eli ns. valueta) löytyy.

Arviota heikentää se, kun ei tiedä millä tavoin Tepsi tulee strategisesti peliin mukaan. Yritän yleisesti vedonlyönnissä välttää kohteita, joissa pelivire/taktinen elementti ei ole tiedossa mutta välillä riskejä on otettava. Myöskin Tepsin parit poissaolot kauden lopulta mietityttävät.

Pitkän tauon aikana on ollut mahdollista käydä uusia kuvioita läpi ja taktisesti Tepsi on luultavasti HIFK:ta edellä ainakin paperilla mutta ensimmäinen peli näyttää varmasti paljon suuntaa.

Ja kuten aikaisemmin sanoin, niin saattaa olla, että 1. pelin jälkeen tämä veto on maistuvampi mutta toisaalta nyt on jo sipaistava tätä mukaan peleihin, kun voihan se olla, että HIFK voittaa sen ensimmäisen pelin…


Edit 22.3.2017 : Kuten odotettavissa oli, niin Tepsi tuli vahvasti tähän ekaan peliin mutta jos katsoo lukemien taakse, niin peli olisi ollut käännettävissä.

Siten tuo ottelusarjan voittajan noussut kerroin maistuu nyt paremmin kuin aikaisemmin.

Veikkauksella on myös markkinatoppi Jypin ottelusarjan voitosta (kerroin 1.50) , joka on juuri ja juuri pelattavissa mutta mikäli Jyp häviäisi ensimmäisen matsin, niin siihen voisi myös iskeä kunnolla kiinni.

Tosin Jyp on suosikki ja luultavimmin voittaa ensimmäisen pelinsä kotonaan, joten kyseinen kerroin harkinnassa jo nyt. Pistin itselleni tämän viihdevetojen puolelle.

Myös Unibetin Pelicans jatkoon ottelusarjasta kertoimella 2.05 pelattavissa.


Käy tsekkaamassa myös uusin sovellus vedonlyöntiin: BetUp


Julkaistu 19.3.2017

Kommentoi aihetta: