Live-vedonlyönti – Vihjeet ja Strategiat

Live-vedonlyönti Vedonvälittäjää / Vedonlyöntimarkkinaa vastaan

Tärkein tämän artikkelin live-vedonlyönti pointti heti tähän alkuun niille, jotka eivät jaksa lukea muuta pohdintaa aiheesta:

Ennen kuin aloittaa perehtymisen live-vedonlyöntiin, niin kannattaa miettiä mihin kannattaa investoida aikansa, jotta mahdollisen voittamisputken löydyttyä sitä on mahdollista jatkaa. (nimimerkillä kokemusta on)

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pelaa välittäjälle, jolle kertyy paljon liikevaihtoa kesken live-pelin. Pelaa muita pelaajia vastaan, etkä itse bookkeria, koska mikäli bookkeri häviää rahaa pidemmällä aikavälillä, niin he tulevat tekemään korjauksia/muutoksia ja yleensä se tarkoittaa kertoimien laskemista.

Suosituksia

Tämän vuoksi siis kannattaa keskittyä pelaamaan muita pelaajia vastaan, joka sallii voitollisen pelaamisen myös sen jälkeen, kun olet itse saanut pidemmällä otannalla voitollista tulosta kokeilemallasi  live-vedonlyönti metodilla.

Sovelluksista suosittelen BetUp-sovellusta, joka on todella viihdyttävä ja tarjoaa live-vedonlyöntiin enemmän jännitettävää.

Tsekkaa tällä hetkellä menossa olevien otteluiden live-kertoimet täältä.

Sarjan yleinen kiinnostavuus ja yleisömäärät/tunnettavuus

Itse olen keskittynyt SM-Liigan lisäksi muihin isompiin sarjoihin/lajeihin, jotta voisin tulevaisuudessa hyötyä paljon enemmän paremmista kertoimista myös livenä.

Isommat sarjat mahdollistavat suuret liikevaihdot ja siten esimerkiksi todella laaja-alainen, jopa kansainvälinen vihjaaminen, on mahdollista.

Erityisesti NHL ja NBA ovat olleet mielenkiintoni kohteina mutta ennen kuin niiden vihjeistä voidaan alkaa puhua, niin menee varmasti monia vuosia ennen kuin pääsen perille joukkueiden/pelaajien voimasuhteista ja erityisosaamisesta yms.

NHL vaikuttaa helpommalta kuin NBA ja luulen, että sen johtuvan siitä, että NBA:ssa tilanteet vaihtelevat enemmän, joka puolestaan liittynee siihen, että kyseessä on enemmän henkilökohtaiseen taitoon perustuva laji kuin esimerkiksi NHL, jossa todella hyvällä tiimityöskentelyllä voi saada paljon anteeksi.

Pelaajien psyyke ja sen vaikutus suorituskykyyn

Monet tekevät rahaa pelkästää arvioimalla pelaajien motivaatiota ja suorituskykyä tunnetilan, ilmeiden ja yleisen olemuksen perusteella.

Erityisesti tennis on laji, joka kuulemma soveltuu tällaiseen vedonlyöntiin ja osa vedonlyöjistä, jotka osaavat lukea pelaajien fiiliksiä, pystyvät tekemään siinä hyvää tulosta.

Tenniksessä myös tulokset vaihtelevat ja markkinoiden koko on riittävän suuri ja kiinnostusta riittää ympäri maapalloa. Suomessa laji ei silti hirveän tunnetuksi tullut, vaikka Jarkko Nieminen pärjäsi todella hyvin maailmalla.

Muuta huomioitavaa

Lajista ymmärtämättömienkin on mahdollista tehdä voittoa ottamalla todennäköisyydet huomioon. Mikäli joku joukkue on roimasti ylisuorittanut vaikka 1. erässä, niin todennäköistä on, että kyseinen lento ei tule jatkumaan samana koko peliä.

Tällöin monet pyrkii betsaamaan ”varmasti”, vaikka todellisuudessa yllätyskäänteitä tapahtuu urheilussa melkoisen usein. Yllätyksellisyys juuri tekeekin urheilusta ja sen seuraamisesta niin mielenkiintoista.

“Varmat” live-vedonlyönti strategiat eivät toimi

Monet kehottavat etsimään kertoimia, joilla voittaa “varmasti”. Eli yksinkertaisesti sanottuna, jos kahdella eri sivustolla löytyy vaikka samaan kohteeseen vastakkaiset vaihtoehdot yli/alle maalimäärälle molemmat yli 2.00 kertoimella, niin tekisit silloin voittoa.

Käytännössä tämä ei kuitenkaan ole ajankäytöllisesti tehokasta. Lisäksi bookkerit harvoin tekevät tällaisia virheitä, ja jos tekevät, niin yleensä väärällä kertoimella tehty veto hylätään.

Kiekon-/pallonhallinta ja laukaukset

Tämä on yleensä se syy jolla välittäjät antavat kertoimia, vaikka itse pelin hallitseminen ei suoraan tarkoitakaan voittamista. Monet joukkueet jääkiekossa nojaavat nopeisiin vastaiskuihin, jolloinka paikat voivat kehkeytyä ikäänkuin ”puskista”. Ne paikat ovat yleensä niitä todella vaarallisia maalipaikkoja aivan maalin edestä.

Osa puolestaan katsoo laukauksien määrää mutta se ei kerro kuinka vaarallinen tilanne oikeastaan on ollut. Joku joka pääsee yksin läpi voi saada saman laukausmerkinnän kuin joku muu, joka on maalin edessä kahden vastustajan pelaajan pitelemänä lähinnä tökännyt kiekkoa kohti maalivahtia.

Tämän vuoksi live-seuraamiseen pitäisi käyttää aikaa ja katsoa tarkasti ottelua tilastojen ja lukujen taakse. Tilastoja tulisi käyttää vain suuntaa-antavina asioina, joilla vahvistaa omia päätöksiä.

Live-vedonlyönti eri välittäjillä

Unibetilla todella laaja valikoima (useita kymmeniä) eri kohtaita yksittäisiin live-vedonlyönti otteluihin. Unibetillä pystyt myös seuraamaan livenä monia otteluita UnibetTV:n kautta, joka parantaa käyttökokemusta huomattavasti.

Pinnacle tarjoaa puolestaan todella isoja panoskattoja ja pääsääntöisesti myös markkinoiden parhaimmat kertoimet. Live-vedonlyönti tosin löytyy vain suurimpiin lajeihin.

Veikkaus tarjoaa myös live-vedonlyöntiä mutta kertoimissa on parantamisen varaa. Toisinaan sieltä näkee ilmaiseksi joitakin hyviä pelejä livenä (mutta kuitenkin harvemmin). Kuitenkin lähes poikkeuksetta muualta löytyy paremmat kertoimet.

Veikkaushuone tarjoaa myös live-vedonlyöntiä. Veikkaushuoneella live-vedonlyönti sujuu todella helposti, koska sivusto on miellyttävä käyttää sen keveyden takia. (ei jumita selainta yhtään)