Jeesustelua Ilveksen tilanteesta – 1.2.2017

Mediassa on viime päivinä ollut paljon juttua Tampereen Ilveksen tilanteesta, joten käsitellään sitä hieman täälläkin.

Ilveksen nykyinen/entinen omistaja on Vincent Manngard, joka on alunperin syntynyt Närpiössä mutta sittemmin muuttanut Yhdysvaltoihin 17-vuotiaana. Hänestä on mediassa lähinnä yhdenlaista mielipidettä mutta katsotaan asiaa vaihteeksi toiseltakin kannalta.

Vincent on moneen otteeseen lisännyt rahaa ilveksen ylläpitoon ja käytännössä pelastanut sen useasti konkurssilta. Silti hänen sanotaan pitävän seuraa ‘löysässä hirressä’ tai muuta vastaavaa.

Yhtäläisyydet Espoon Bluesin tilanteeseen

– Eikö kukaan muista miten kävi Espoon Bluesille?

Bluesin omistajat ostivat ”hyviä” hankintoja isolla rahalla ja olettivat, että se on tie menestykseen. Sitten kun ei menestystä tullutkaan, niin myytiin kaikki pois ja laitettiin homma pakettiin.

(Sivuhuomautuksena: tästä muuten tulee Valavuoren korisbisnekset mieleen, eli otetaan paljon velkaa ja hankitaan ”hyviä” pelaajia, sitten kun ei toimikaan niin kamat kasaan vähin äänin)

Oikeastaan Bluesin peli oli parempaa silloin loppukaudesta kun kalliit pelaajat olivat jo myyty pois ja jäljellä oli Bluesin junnuja, jotka pelasivat yllättävän hyvin.

Varmasti jos Blues-junnuille olisi annettu enemmän aikaa harjoitella ja totutella liiga-kuvioihin (eikä heitetty ns. kylmilteen askiin), niin heidän kyvyillään olisi pelattu todennäköisesti paljon paremminkin.

Joku tutkiva journalisti (=katoava luonnonvara) voisi tehdä tästä laskelmia, että kuinka paljon esim. pisteitä teki ”rahamiesten Blues” vs Blues-junnut. Varmasti pisteiden hinta per käytetyt eurot oli junnuilla paljon halvempi, joista monet muuten pelaa tällä kaudella muissa Liiga-joukkueissa hyvällä peliajalla/tehoilla.

Ilveksen siis pitäisi pärjätä enemmän omilla junnuillaan ja tehdä yksittäiset hankinnat (mikäli talous antaa myöden) todella harkitsevasti. Miksi näin ei toimita? Todennäköisesti, koska pelätään tippumista mestikseen (?)

Jos niin kävisi, että joukkue Mestiksestä voittaa Liigassa pelaavan Bluesin/ilveksen, niin eikö edellämainittujen jengien pitäisikin silloin pudota, jolloinka oikeasti pelillisesti paremmat Mestis-joukkueet saisivat mahdollisuuden SM-Liigassa?

Bluesin tilanteessa arvosteltiin liiallista rahankäyttöä ja nyt ilveksen tapauksessa liian vähäistä sellaista. On hankala käyttää rahaa jos sitä ei ole. Ymmärrän, että median täytyy jostain juttunsa ammentaa mutta tämä nykyinen syyttely ei ole oikein, eikä paranna ilveksen asemaa.

Torstain 2.2.2017 vetovihjeistä

Huomenna ei todennäköisesti ole vetoja tulossa, koska kertoimet ovat niin hyvin linjassaan. Pitää kuitenkin tarkkailla kerroinmuutoksia kokoonpanojen julkaisun jälkeen, joten sieltä saattaa löytyä pelattavaa mutta tällä hetkellä näyttää todella kuivalta.

Erityisesti Sport-TPS matsissa kertoimet voivat varmasti vaihdella paljonkin. Todennäköisesti suuri yleisö painaa Tepsin kertoimet alas ja Sportille voisi harkita jotain mutta paljon riippuu kokoonpanoista ja erityisesti maalivahdeista.

Toisaalta mieluummin Tepsiä pelaisi ja Sportilla on lähinnä motivaatio- ja kotietu. Tepsi kuitenkin materiaaliltaan edellä.


Julkaistu 1.2.2017 klo 20:22

Kommentoi aihetta: